KOMMONSENTSJANE – ANSWERS TO CITIZENSHIP TEST

U.S. Citizenship Quiz Answers

Get 15 or more correct to pass!
Your score: 0 / 25 correct Quiz Average: 19.68 correct

1. Who is considered to be the “Father of Our Country”?

ANSWER: George Washington
Alexander Hamilton
Thomas Jefferson
James Madison
Christopher Columbus

2. Who wrote the Declaration of Independence?

George Washington
Alexander Hamilton
ANSWER: Thomas Jefferson
James Madison
Christopher Columbus

3. What is the supreme law of the land?

The Executive Branch
ANSWER: The Constitution
The Honor System
The Bill of Rights
The Magna Carta

4. The notion of self-government is present in the first three words of the Constitution. What are the three words?

United we stand…
Give me your…
ANSWER: We the people…
Congress shall make…
You have the…

5. The first ten amendments to the Constitution are called…

Article One
ANSWER: The Bill of Rights
The Declaration of Independence
The Federalist Papers
The Preamble

6. How many amendments does the Constitution have in total?

1
10
ANSWER: 27
50
142

7. What is one right or freedom NOT provided by the First Amendment?

speech
religion
assembly
ANSWER: pursuit of happiness
petition the government

8. How many U.S. senators are there and how long is a senator’s term?

50 senators; 2 years
50 senators; 6 years
100 senators; 2 years
ANSWER: 100 senators; 6 years

9. Why do some states have more representatives than other states?

ANSWER: States with more people have more representatives
States with more land have more representatives
Each state has the same number of representatives
Each state’s number of representatives is random

10. What other position does the commander in chief of the military hold?

ANSWER: President
Vice President
Speaker of the House
Secretary of State
Secretary of Defense

11. If both the president and the vice president can no longer serve, who becomes president?

Attorney General
House Majority Leader
ANSWER: Speaker of the House
Secretary of State
Secretary of Defense

12. Which of the following is not a branch of government?

Executive
Legislative
ANSWER: Financial
Judicial
None of the above

13. What stops any one branch of government from becoming too powerful?

Executive Orders
The United Nations
The National Security Agency
ANSWER: A system of checks and balances
Journalists and the national media

14. Under our Constitution, some powers belong to the federal government, and some powers belong to the states. Which is not a power of the federal government?

print money
ANSWER: provide driver’s licenses
declare war
create an army
make treaties

15. Who was president during World War I?

ANSWER: Woodrow Wilson
Lyndon B. Johnson
Richard Nixon
Franklin D. Roosevelt
George H.W. Bush

16. Who did the United States fight in World War II?

Germany
Japan
Italy
ANSWER: All of the above
None of the above

17. How old must a citizen be to vote for president?

16
17
ANSWER: 18
21
25

18. What is the economic system in the United States?

Socialist
Communist
ANSWER: Capitalist
Mercantilist
Laissez-faire

19. Which state does not border Mexico?

California
Arizona
ANSWER: Nevada
New Mexico
Texas

20. Which of the following is NOT an American Indian tribe in the United States?

Cherokee
Sioux
Iroquois
Apache
ANSWER: Sabine

21. When is the last day you can send in federal income tax returns?

January 1
ANSWER: April 15
May 20
July 4
December 31

22. What is the political party of the current president?

Republican
ANSWER: Democrat

23. What is the capital of the United States?

Philadelphia, PA
Annapolis, MD
New York, NY
ANSWER: Washington, DC
Juneau, AK

24. What do the stripes on the American flag represent?

The number of signatures on the Declaration of Independence
The number of signatures on the Constitution
The original 10 colonies
ANSWER: The original 13 colonies
Nothing

25. Which of the following is not a federal holiday?

Memorial Day
ANSWER: Election Day
Independence Day
Labor Day
Veterans Day

Thanks to Bill O’Reilly for providing this test and the answers.

kommonsentsjane

 

 

 

About kommonsentsjane

Enjoys sports and all kinds of music, especially dance music. Playing the keyboard and piano are favorites. Family and friends are very important.
This entry was posted in Kommonsentsjane - Citizenship Test Answers and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s